La hora del café

09/11/2016

La hora del café

 
La hora del café

“L´HORA  DEL  CAFÉ  (ESPAI  PER  A  MARES  I  MARES).

CURS 2016-17).

 

El passat 27 d´octubre, dijous, ha començat a funcionar de nou el nostre particular espai per a l´encontre i la formació de mares i pares.

Aquest curs l´anem a dedicar a un interessant tema: “La formació de mares i pares per a la mediació de conflictes”.

Una vegada al mes, en concret l´últim dijous de cada mes, en horari de 3 a 4,30 de la vesprada, ens reunirem per abordar diversos aspectes de la mediació i capacitar-nos per a afrontar positivament els conflictes, dialogant i cooperant.

Aquest suggestiu programa està dirigit i coordinat per Mari Carmen Castillo (mare de dos alumnes del Col.legi) i comptem també amb Sandra Souto, una persona amb molta experiència en aquest camp.

En la primera reunió les persones participants ens presentàrem i explicàrem el nostre interés pel tema. La sessió va ser molt participativa. Ací transcrivim algunes de les idees que entre tots vam aportar:

- Els conflictes són fenòmens naturals que formen part de la vida de totes les persones. Els conflictes són necessaris per al creixement personal.

- Els conflictes no són positius ni  negatius: depén de com els afrontem. La idea és saber gestionar el conflicte, per a no fer mal ni fer-nos-en a nosaltres mateix.

-Les tres “P” del conflicte:

    a) Les persones involucrades en el conflicte.

   b) Problema o causa del conflicte.

   c) Procés: la forma com abordem el conflicte.

- Com hem de respondre als conflictes? Hem de lluitar contra el problema i mai contra la persona.

A més d´això, els assistents ens dividirem en grups de tres persones; cada persona exposava a la resta del grup un conflicte o situació que li preocupava i finalment el petit grup  escollia un conflicte que es presentava al gran grup per a ser compartit i reflexionar entre tots sobre ell.  Considerem que el fet de parlar i compartir els conflictes que vivim com a pares/mares i com a persones va ajudar a  crear un clima de confiança en el grup d´assistents, de tal manera va ser molt terapèutic per a tots poder-nos  expressar i ser escoltats.

 

Si com a pare o mare estàs interessat o interessada en participar en aquestes activitats que fem a “L´hora del café”, ho pots fer. Ens reunim l´últim dijous de cada mes, en horari de 3 a 4,30 de la vesprada. No és obligat assistir a totes les sessions; cada persona  participa  d´acord a les seues possibilitats, Sincerament ens agradaria comptar amb tu!. Anima´t!

La propera reunió serà el dijous 24 de novembre. T´esperem!.

 

MÁS ACTIVIDADES

Copyright © 2014 Colegio ABAD SOLA