EDUCAR DES DE I AMB L´EMOCIÓ

EDUCAR DES DE I AMB L´EMOCIÓ

Des del nostre punt de vista no es pot educar sense emoció i sense tindre en compte les emocions de cada alumne i alumna i les que es generen en el grup. Les emocions juguen un important paper en el desenvolupament de les persones. Les emocions no sempre han sigut observades en les aules, en moltes ocasions s´han censurat. Es pot observar que algunes emocions, quan no es viuen d´una forma adequada, es deterioren i es transformen en sofriment. Per exemple, l´amor es pot convertir en gelosia, enveja…

Al nostre Col.le ens sembla que ensenyar és una cosa digna de ser celebrada i ens agrada celebrar moltes coses al llarg de l´any: el Nadal, la Pau, Carnestoltes, la coneixença i l´estimació per la natura, la igualtat de gènere… Tot això ens ajuda a formar-nos i ser persones més sensibles.

Amb eixa finalitat, hem estat preparant diverses activitats per a sensibilitzar a tot el nostre alumnat sobre la importància de les emocions en les nostres vides. El dimecres, 28 de gener, per acord del nostre claustre, l´hem anomenat EL DIA DE LES EMOCIONS: al llarg d´unes hores anem a treballar de forma creativa i, també, reflexionar sobre les emocions. Els contes, la poesia, el joc, el treball plàstic, el cinema, la reflexió i l´escolta activa, l´acompanyament de persones expertes que ens visitaran… seran el vehicle per a que emocions i sentiments entren a les nostres aules i a les nostres vides.

Els nens i nenes, i també els adolescents, es veuen de vegades atrapats per les emocions i és molt bo reconéixer-les en un mateix i en els demés per a poder traure el millor d´elles. Totes les emocions són necessàries per a la vida: des de l´amor a la ira, passant per la por, la calma, la tristor… allò interessant és primer reconéixer la seua representació en el nostre cos i en el dels altres i poc a poc anar posant-li nom a allò que sentim i guiant les nostres actuacions per a eixir bé d´eixes situacions en què tots ens hem vist i ens veurem embolicats tantes vegades: la vida.

Gràcies a l´educació emocional, les criatures aprendran a reconéixer, expressar i gestionar les seues emocions, seran capaços de superar dificultats i frustracions i aconseguiran ser més sociables.

Les persones adultes que rodegem als nens i nenes constituïm un model d´aprenentatge que sovint influeix en ells.

Claustre del professorat del Col.legi Abat Sola

Ací teniu algunes imatges relacionades amb aquest tema del programa Redes : la mirada de Elsa de RTVE

 
 
 

Copyright © 2014 Colegio ABAD SOLA